דיילי באזז
  • OMG
  • בעלי חיים
  • בריאות
  • חם ברשת
  • מחמם את הלב
  • עשה זאת בעצמך
  • גיפטיפיי – מתנות עם סיפור
  • OMG
  • בעלי חיים
  • בריאות
  • חם ברשת
  • מחמם את הלב
  • עשה זאת בעצמך
  • גיפטיפיי – מתנות עם סיפור
ראשי » חם ברשת » 21 טריקים וטיפים יקרים מפז למטבח שלא הרבה מכירים

21 טריקים וטיפים יקרים מפז למטבח שלא הרבה מכירים

מערכת דיילי באזז 28/07/2018

אם אתם אוהבים לבשל אתם חייבים להכיר את הטריקים והטיפים האלה.

אספנו עבורכם טריקים להכנת האוכל, ניקוי וארגון שטח הבישול שלכם.

על חלק מהטריקים והטיפים האלה בחיים לא הייתם חושבים. הם עד כדי כך מדהימים!

טריקים לבישול

1. איך להוציא זרעים במהירות מירקות

vg1

כדי להוציא זרעים במהירות מקישוא או דלעת, השתמשו בכף גלידה. הקצוות החדים שלה יגרדו בקלות את הזרעים מהירקות. אתם יכולים להשתמש בה גם כדי לחתוך פרוסות דקות לסלט.

2. איך להיפטר משמן עודף באוכל שבישלתם

vg2

אם בישלתם מנה עם יותר מדי שמן, אתם יכולים להוציא אותו בקלות בעזרת כמה קוביות קרח ומגבת נייר. עטפו את הקרח עם מגבת הנייר ונגבו את החלק העליון של האוכל. הקרח יעבוד כמו מגנט, וימשוך אליו את השמן שידבק למגבת הנייר.

3. השתמש בניילון נצמד כמו שפים מקצוענים

vg3

האם הניילון הנצמד שלכם נקרע בצורה לא אחידה? אחסנו אותו במקרר, כמו שפים מקצוענים. ניילון נצמד קר עובד בצורה טובה יותר, לא נדבק ולא נקרע, וכך חוסך לכם הרגשת תסכול מיותרת.

4. קלפו פירות הדר בקלות

vg4

האם אתם שונאים לקלף תפוזים או קלמנטינות? אל תהרסו את המניקור שלכן על ידי חפירה עמוקה מדי בפרי. הכניסו את הפרי למיקרוגל ל 20 שניות, והוא יתקלף בקלות ובמהירות.

5. קלפו ביצים קשות בקלות

vg5

הוסיפו אבקת סודה לשתייה או חומץ למים בהם אתם מרתיחים את הביצים. החומרים נכנסים לקליפת הביצה וכתוצאה מכך יהיה לכם הרבה יותר קל לקלף אותה.

6. איך לסחוט יותר מיץ מהפירות

vg6

כדי לסחוט יותר מיץ מלימון או תפוז, קודם כל קררו את הפרי המקרר, לאחר מכן הכניסו אותו ל 15-20 שניות למיקרוגל.

7. איך לגרד גבינה רכה בלי לעשות בלאגן ולכלוך

vg7

הכניסו את הגבינה לפריזר כ 30 דקות לפני הגירוד. הגבינה מתקשה, ולא נדבקת לפומפיה. קל יותר לפזר אותה אחר כך.

8. איך לחתוך בצל בלי דמעות

vg8

הכניסו את הבצל לפריזר ל 30 דקות לפני שאתם חותכים אותו, ולא תזילו דמעה אחת. שימו לב! הטריק הזה יעיל רק אם אתם מתכוונים לטגן או לבשל את הבצל. אם אתם חותכים אותו לסלט, אל תקפיאו אותו לפני כן.

9. הדרך החכמה להרתיח פסטה

vg9

אם אתם חוששים שהמים יגלשו מהסיר בזמן שאתם מרתיחים פסטה, הניחו על הסיר כף מעץ. היא תמנע מהקצף לגלוש החוצה.

10. איך לצלות עוף שלם

vg10

כשאתם צולים עוף שלם, הניחו אותו על החזה. זה בגלל שהחזה מכיל הכי הרבה בשר; ככל שהוא קרוב יותר למקור החום, כך הוא יצלה מהר יותר.

11. נייר אפייה לקאפקייקס

vg11

אם אין לכם תבנית מיוחדת לקאפקייקס, השתמשו בנייר אפייה במקום. השיטה הזו תספק לכם קאפקייקס לא סטנדרטיים אבל הרבה יותר מיוחדים ומעניינים.

12. הדרך הנכונה לחמם מאפים

vg12

כמחממים פיצה או כל מאפה אחר במיקרוגל, שימו ליד כוס של מים. הלחות תמנע מהמאפה להתייבש ותשמור על הפריכות שלו.

13. הכנת הביצה המושלמת

vg13

שברו את הביצים למחבת אם אתם עומדים לטגן אותן, אבל במקום שמן, הוסיפו מים. כתוצאה, אתם תקבלו ביצי עין מושלמות עם חלמון נוזלי וטעים.

טריקים לאחסון

1. איך לאחסן תבלינים טריים

vg14

אם תקפיאו תבלינים טריים במגשי קרח הם ישמרו על הערך התזונתי שלהם. נסו להקפיא אותם במים או שמן זית.

2. הדרך הנכונה לאחסן אגוזים

vg15

הקפיאו את האגוזים (שנמצאים עדיין בקליפה) כדי לשמור על הערך התזונתי, הטעם והארומה שלהם. העבירו אותם לכלי סגור לפני ההקפאה. על האגוזים להיות טריים. אם תאחסנו כך אגוזים לא יהיו להם טעם מר שמתקבל כאשר מאחסנים אותם בארון בטמפרטורת החדר.

טריקים לניקוי

1. הדרך הנכונה לנקות מחבת מברזל יצוק

vg16

כדי למנוע ממחבת להחליד עם הזמן, הימנעו משטיפה שלה עם נוזל כלים רגיל. השתמשו במלח שולחן במקום. השיטה הזו תיפטר מריחות לא נעימים שהצטברו במהלך הבישול.

2. איך להיפטר מריחות לא נעימים בידיים

vg17

אם הידיים שלכם מסריחות מבצל או שום, פשוט שפשפו אותן עם לימון או מלח, ושטפו אותן כרגיל עם מים.

3. איך להבריק כלי מטבח

vg18

כדי להחזיר את הברק לכלי המטבח, שטפו אותם עם תערובת של חומץ ומים. אם אין חלקי מתכת, תוכלו לקבל תוצאה טובה יותר אם תשרו אותם בתערובת במהלך הלילה.

4. להחיות מחדש כפות עץ

vg19

עם הזמן, כפות עץ מאבדות את המראה שלהן וצוברות לעצמן ריח לא נעים. נראה שהדבר ההגיוני ביותר יהיה לזרוק אותן. אך ישנה אפשרות נוספת! הרתיחו את כפות העץ במים רגילים ותנו להן להתייבש בשמש. זה יעלים את הריחות הלא נעימים ויתנו להן הזדמנות לחיים חדשים.

5. הדרך הנכונה לנקות קרש חיתוך מעץ

vg20

כדי להסיר ריחות לא נעימים ושאריות מזון מקרש החיתוך, שפשפו אותו עם מלח גס והשאירו 10-15 דקות. לאחר מכן נגבו עם חצי לימון ותנו לו להתייבש.

7. איך לשמור על מתכונים נקיים

vg21

כשאנחנו מבשלים, אנחנו בדרך כלל משאירים את ספר הבישול או הדף עם המתכון על השיש, והוא כמובן מתלכלך. כדי למנוע מזה לקרות, חברו אותו לקולב עם קליפסים, ותלו את המתכון על ידית הארון. כך המתכון יהיה בגובה העיניים שלכם ורחוק מהלכלוך.

חנות המתנות בעיצוב אישי שמשגעת את ישראל! לחצו למתנה הבאה שלכם

DIY בישול טיפים לבישול טריקים למטבח מטבח
[fbcomments]
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

תן לנו לייק
‎דיילי באזז - חדשות, קצת אחרת‎
צילומי הריון
פרסומת
  • גיפטיפיי – מתנות עם סיפור
  • שטיחי כניסה בעיצוב אישי
  • מתנות ליום הולדת
חדש בבאזז

לא נמצאו פוסטים

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס