עקירת עשבים יכולה להיות מייגעת, מתישה ומעצבנת – אבל אין כמו הסיפוק שמגיע כשסוף סוף הגינה שלכם נקייה מעשבים מעצבנים.
אבל לפני שאתם הולכים לעקור את כל מה שבחצר שלכם שלא אתם שתלתם, כדאי שתדעו שחלק ממה שנקרא “עשבים” יכולים לעשות פלאים עבור הבריאות שלכם.
קחו לדוגמה את הפורצלן (רגלת הגינה). אנשים רבים רואים בו עשב, ואני יכול להבין איך הם עשויים לעשות את הטעות הזו. אבל מסתבר שלצמח הזה יש כמה יתרונות בריאותיים וחיוביים באופן מפתיע.
פורצלן הוא סוקולנט ירוק כהה עם עלים דמויי חפירה. הרבה אנשים חושבים בטעות שהצמח המזין הזה הוא רק עשב שוטה, אבל אחרי שתקראו את הכתבה הזו, אתם עשויים לשנות את דעתכם.

פורצלן מכיל רמות גבוהות של מספר ויטמינים ומינרלים, ויש בו יותר חומצות שומן אומגה 3 מכל ירק עלי אחר. בין שאר החומרים המזינים, פורצלן מכיל הרבה ברזל וסידן, הטובים לעצמות, לתאי דם אדומים, להעברת חמצן ולניקוי רעלים מתאים. וויטמין A בפורצלן מסייע לעיניים, לעור ולריריות לתפקד כרגיל.
עבור אלו מכם שקונים תוספי מזון יקרים, פורצלן יכול להיות חלק מחלופה טובה. גידולו בבית כמעט ואינו עולה כסף וטעמו מפתיע לטובה. העלים שלו פריכים וטעמם דומה לטעם הדרים.

דרך נהדרת ליהנות מאכילת פורצלן היא לשלב אותו בסלטים. הצמח מהווה גם תחליף מצוין לתרד, והוא טוב לתיבול מרקים ומנות אחרות.

אז עכשיו, האם גם אתם חושבים שאנשים יסתכלו אחרת על ה”עשב” הזה בעתיד?
בטח, חלק מהאנשים אולי כבר יודעים על היתרונות של רגלת הגינה, אבל אני בטוח שאחרים ישמחו ללמוד את המידע הזה.
אנא שתפו את המאמר הזה בפייסבוק כדי שחבריכם יוכלו לגלות את היתרונות הבריאותיים של הצמח היפה הזה!