עבור רבים, פירה הוא יותר מסתם תוספת – זו מנה מנחמת ונוסטלגית שמפגישה אנשים סביב שולחן האוכל.
אבל האם שיטת ההכנה שלך לפירה מונעת ממך להגיע לגדולה קולינרית? לפי סרטון ויראלי ב TikTok, ייתכן שהתשובה טמונה רק בדרך בה אתם מרתיחים את תפוחי האדמה.
הקומיקאית ג’ורדין פארקס, הידועה גם בשם @jeauxp ב-TikTok, שיתפה את הטוויסט שלה לגבי פירה מסורתי, ויש לו עוקבים ואוהבי פריה בכל מקום בעולם שחושבים מחדש על שיטת ההכנה שלהם. פארקס מציעה לזנוח מים רגילים ולהחליף אותם בציר טעים בעת הרתיחה של תפוחי האדמה, בטענה שזו הדרך האולטימטיבית להחדיר טעם ולהעלות את המנה.
“אני יודעת שאתם יכולים להרתיח את תפוחי האדמה שלכם במים”, הסבירה פארקס ל-BuzzFeed לאחר שהחשיפה שלה צברה פופולריות כבר בשנת 2021. “למעשה, זו כנראה הדרך הנפוצה ביותר. אני פשוט לא מצליחה להבין למה שתבחרו לעשות זאת כאשר ציר ומרק הם אופציות”.
טריק לפירה
התהליך פשוט אך משתנה. פארקס מתחילה בשטיפת תפוחי האדמה שלה ומורחת עליהם שמן אבוקדו.
היא אמנם מעדיפה להשאיר את הקליפה לקבלת מרקם, אבל גם קילוף היא גם אופציה טובה. לאחר שחותכים את תפוחי האדמה, היא מניחה אותם בסיר עם כוס מים, קורט מלח ים ומספיק ציר – עוף, בקר או ירקות – כדי לכסות אותם.
הסוד, לדברי פארקס, הוא שתפוחי אדמה שרותחים בציר נועלים את הטעם ויוצרים מרקם קרמי יותר. “הם יהיו טעימים”, היא מבטיחה בסרטון שלה, שזכה לאלפי לייקים ושיתופים מאז פרסום.
מעמידה את הטריק למבחן
סקרנים לראות אם תפוחי אדמה מבושלים באמת עמדו בהייפ, חובבי אוכל ערכו בדיקות זה לצד זה, והרתיחו מנה אחת של תפוחי אדמה בציר עוף ועוד אחת במים רגילים. התוצאות היו מדהימות.
לא רק שלתפוחי האדמה המבושלים בציר היה טעם עשיר וחזק יותר, אלא שהמרקם שלהם היה קרמי יותר באופן ניכר בהשוואה למנה המבושלת במים. ללא שום תיבול נוסף, תפוחי האדמה המבושלים בלטו כתוספת טעימה ביותר שיכולה בקלות להשלים מגוון מנות עיקריות.

טוויסט יצירתי למנה קלאסית
הטריק החכם גם נתן השראה לטבחים ביתיים להתנסות עם הפירה שלהם בדרכים חדשות. הוספת שמנת חמוצה ועירית, שפריץ של שמנת כבדה, או אפילו קורט אגוז מוסקט יכולים להעלות את המנה עוד יותר. ולמי שאוהב פירה כפרי, שמירה על הקליפות מוסיפה מרקם משביע ומשיכה ויזואלית.
פארקס נותנת קרדיט לסבתה על כך שלימדה אותה את הטיפ הזה, וקל להבין מדוע הוא הועבר הלאה. שיטת הרתיחה של ציר לא רק משפרת את הטעם – היא מגדירה מחדש את פירה תפוחי האדמה כמנה שראויה לאור הזרקורים בכל שולחן ארוחת ערב.
מוכנים לנסות זאת בעצמכם?
אם אתם מחפשים לקחת את הפירה שלכם לשלב הבא, תשקלו להחליף מים בציר בפעם הבאה שתכינו אותם.
בין אם זה ציר עוף, בקר או ירקות, ההחלפה הפשוטה הזו יכולה להפוך את תפוחי האדמה שלכם למנה מרשימה שהמשפחה והחברים שלכם יתלהבו ממנה.
למה להסתפק בתפל כשאפשר לקבל פירה מודגש וטעים?