כורכום הוא תבלין שלרוב האנשים יש בבית על מדף התבלינים, אבל לא תמיד משתמשים בו.
אך יש כמה סיבות טובות ומפתיעות מדוע כדאי לכם לצרוך כורכום לעתים תכופות יותר.
כורכום הוא חלק ממשפחת הג'ינג'ר, אשר משתמשים בהם במשך 4000 שנים כדי לטפל בכל מיני מחלות ובעיות בריאותיות, בעיקר בסין ובהודו.
מחקרים הראו שכורכום יכול לסייע נגד זיהומים שונים, דלקות, בעיות עיכול, ואפילו מסייע במניעת סוגי סרטן שונים.
לכן, אנחנו ממליצים על שני מתכונים פשוטים וטעימים שיעזרו לכם לקבל מנה בריאה של כורכום מדי יום.
כורכום + דבש + חלב
חלם חם עם דבש זו תרופה קלאסית בזמן חודשי החורף.
חלב חם עם כורכום, מצד שני, הוא עדיין שילוב פחות מוכר אצלנו, אך בהודו זה משקה מסורתי פופולרי ביותר.
שתיית כורכום מספקת גם שכבת הגנה נוספת בפה ובגרון, ומונעת מחיידקים לגדול באזורים הללו. המשקה מחמם את הגוף מבפנים, מה שהופך אותו לאידיאלי בעונות הקרות.
מה אתם צריכים:
1 כפית כורכום
200 מ"ל חלב או חלב שקדים
סוכר חום וקינמון לפי הטעם
חממו 200 מ"ל חלב או חלב שקדים בסיר קטן עד שהוא מתחמם מספיק. הוסיפו כפית כורכום לחלב. ערבבו עד שהאבקה הצהובה מתמוססת לגמרי בחלב. לאחר מכן, הוסיפו את הסוכר או הקינמון לפי הטעם.
משקה לימון חם עם כורכום
פצצת הויטמינים הזו תעניק לכם הגנה יעילה מפני צינון. לימון עשיר בויטמין C, ונוגדי חמצון אשר מועילים לחילוף החומרים, ספיגת חומרים מזינים, ושכבת הגנה נגד צינון וזיהומים.
כורכום הוא אחד מהחומרים האנטי-דלקתיים הטבעיים הטובים ביותר שיש. הוא מכיל עשרות חומרים אנטי-דלקתיים ויכול לסייע נגד כאבי ראש ובחילות.
בשביל לתת שדרוג נוסף הוסיפו למשקה ג'ינג'ר.
כל מה שאתם צריכים:
מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כפית כורכום
ג'ינג'ר (לפי הטעם)
איך להכין:
קלפו את הג'ינג'ר והוסיפו לכוס. הרתיחו מים ומלאו 3/4 כוס. תנו למים להתקרר לפני שאתם מוסיפים את מיץ הלימון, על מנת שהחום של המים לא יפגעו בויטמינים. בסוף הוסיפו את הכורכום וערבבו היטב.
שני המתכונים הללו הן דרך נפלאה להכניס כורכום אל תוך התפריט שלכם, במיוחד כשחושבים כמה תועלות בריאותיות יש להם.