10 טיפים וטריקים שיעזרו לכם לשמור על טריות האוכל שלכם ליותר זמן

2540

כולם רוצים את המזון הכי טוב וטרי עבורם ועבור המשפחה שלהם, אבל לא כולם יכולים להגיע למכולת בכל יום.

זו הסיבה שאנו עומדים בפני הצורך הבלתי נמנע לשמור על האוכל שלנו בבית לכמה שיותר זמן.

זו הסיבה שהחלטנו לשתף איתכם כמה טריקים שיעזרו לכם לאחסן את המזון שלכם בלי לחשוש ולדאוג שהוא יאבד מהטריות שלו.

1. הקפאת חלב כמה שבועות מראש

fr1

אם קניתם הרבה חלב ורק אז נזכרתם שאתם יוצאים לחופשה, אל תדאגו, הוא לא יתקלקל – אם תקפיאו אותו. אך יש כמה חוקים. שפכו מהבקבוק קצת חלב לפני ההקפאה, מכיוון שהבקבוק יתנפח. אם אתם מחליטים להקפיא חלב, אל תשאירו אותו במקפיא יותר מ 4-6 שבועות.

2. הקפאת ביצים במגש קרח

fr2

לפעמים אנו לא משתמשים בכל הביצים כל עוד הן טריות, או שאנחנו משתמשים רק בחלבון ולא נוגעים בחלמון. אל דאגה, גם אותן אפשר להקפיא! שברו אותן, והכניסו את התכולה למגש קרח. הוסיפו קצת מלח או (זה ישמור על הטקסטורה שלהן). ואז תשתמשו כשאתם צריכים.

3. אחסון רטבים בשקיות הקפאה

fr3

גם רוטב שנשאר אפשר להקפיא. שפכו אותו לשקית אטומה, והכניסו לפריזר.

4. עלי חסה עטופים הנייר מגבת ישארו טריים יותר זמן

fr4

חסה תישאר טרייה ופריכה למשך שבוע אם תעטפו אותה בנייר מגבת. הלחות העודפת תיספג בנייר המגבת ולא תאפשר לעלים לנבול.

5. תפוחים אפשר לאחסן במקרר לכמה חודשים

fr5

תפוחים בדרך כלל נשארים טריים יותר זמן מפירות אחרים גם כך, אבל האם ידעתם שהם שומרים על הטעם שלהם במקרר לתקופה ארוכה מאוד? הדבר היחידי שחשוב לזכור הוא לא לתת להם לגעת אחד בשני. תעטפו כל אחד בעיתון, למשל.

6. אחסנו גזר בחול כדי לשמור על הטריות שלהם

fr6

חקלאים ממליצים לאחסן גזר בחול, וזה לא מפתיע כלל. חול מפחית התאיידות של מים ומאט את תהליך הריקבון.

7. תמנעו קלקול של קוטג’ ושמנת חמוצה על ידי כך שתשימו אותם הפוכים

fr7

גבינת הקוטג’ והשמנת החמוצה שלכם ישארו טריות פי 2 יותר זמן אם תשימו אותן הפוכות במקרר. זה יצור ואקום בפנים וימנע מחיידקים לצמוח.

8. בצל ירוק ישאר טרי יותר זמן אם תשימו אותו במים

fr8

שימו קבוצה של בצל ירוק בצנצנת מלאה מים והוא ישאר טרי יותר זמן. תחתכו ממנו כמה שאתם צריכים, ולאחר מכן הוא ימשיך לגדול.

9. עלים ירוקים מומלץ לאחסן בצנצנת זכוכית

fr9

צנצנת זכוכית היא הכלי הטוב ביותר לאחסון עלים ירוקים. בצל, שום או פטרוזיליה ישמרו על הטעם שלהם יותר מחודש בצורה כזו. הירוקים לא יתקלקלו, ינבלו, יתייבשו או יאבדו מארומה שלהם.

10. תמנעו חמצון של דבש על ידי אחסון בצנצנת זכוכית

fr10

דבש יכול לשמור על התכונות שלו במשך שנים, אבל חשוב לאחסן אותו כמו שצריך. הכלי הטוב ביותר הוא צנצנת זכוכית כהה עם מכסה הדוק. כלים אחרים אינם מתאימים מכיוון שהדבש יתחמצן בתוכם.

כתוב תגובה